Succesverhalen

Feops getuigt:

“The Enterprise Europe Network allowed FEops to further innovate and collaborate with academic experts in the field of advanced material modeling for minimally invasive medical devices.”

Vito getuigt

"VITO is als onderzoeksinstelling steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en partners om de vooropgestelde innovatie, groei en visie te realiseren. Verschillende deelnames aan de evenenmenten (brokerage) georganiseerd door het enterprise Europe network stellen ons in staat om de juiste partners te vinden om mee tewerken aan de realisatie van de toekomstplannen. De contacten hebben reeds geleid tot zowel bilaterale projecten als projecten in een open innovatiesfeer met grotere consortia. Doel bereikt!"

Het ReSkin Team van Bioracer getuigt

"Als dynamisch bedrijf ben je steeds op zoek naar nieuwe toepassingen en aanbieders om de business te laten groeien en om je nieuw product laten door te ontwikkelen. Bioracer (een toonaangevende fabrikant van wielerkleding) startte in 2004 een zemenproject op samen met de Hogeschool Gent (TO2C). Dit project werd natuurlijk onderbouwd met de nodige subsidies van het IWT. Uitgangspunt was de ontwikkeling van een nieuw fietszeem om zadelpijn door wrijving bij renners te voorkomen. Uit dit project kwam een prachtige pleister rollen, ReSkin genaamd. ReSkin is een geperforeerde pleister op basis van een medische coating die ze gebruiken om brandwonden te helen.
Bioracer heeft plannen om ReSkin verder door te ontwikkelen voor de medische wereld (wondzorg). Om de nodige innovatie-ideeën op te doen gaan we vaak eens zoeken in de technologiemarkt van het Enterprise Europe Network. Dit elektronisch platform bevat een heleboel technologievragen en aanbiedingen die interessant kunnen zijn om onze plannen te verwezelijken. De omschrijvingen zijn goed en duidelijk. Ook de ondersteuning in de eerste contacten met bedrijven of aanbieders wordt goed opgevolgd door de adviseurs van dit netwerk (IWT) en hun buitenlandse collega's.
Naast de innovatie-ideeën kan je ook heel makkelijk contact leggen met grote internationale spelers. Zo ben ik via het platform onlangs nog in contact gekomen met een bedrijf waar ik absoluut niet de juiste persoon te pakken kreeg (heb je wel vaak in die grote bedrijven). Nu zijn we, dankzij het Enterprise Europe Network "on speaking terms" en de eerste meeting is al zo goed als geregeld. Kortom een handig media, weinig tijdrovend, kostenbesparend en vooral goed onderbouwd en ondersteund!

Hartelijk dank voor de goede zorgen!
Het ReSkin team, Bioracer NV"

Sweet dreams of success

A business deal with a Belgian firm is helping Icelanders sleep more easily, thanks to an agreement set up with the help of the Enterprise Europe Network.

Full story

Coming together for animalscans

Biological and biomedical researchers are increasingly using specialised scanning technology to investigate physiological activity in small laboratory animals.

Full story

Flexible Concrete for Safer Roads

The Belgian company Omnibeton found exactly the kind of innovative product they needed to counteract a decline in their traditional market.

Full story

Lumineuze samenwerking

Devan Chemicals wilde de ontwikkeling en groei van het bedrijf stuwen door zijn innovatieve en creatieve oplossingen op internationaal vlak uit te breiden. Daarom zocht het een netwerk van interessante contacten om in te spelen op de talloze mogelijkheden van de textielsector.

Full story

Optische vezels meten rek

De firma FOS&S ontwikkelde een kit waarmee de installatie van glasvezelstrookjes gemakkelijker gebeurt dan bij andere meetmethodes. Voor de uitbouw van hun netwerk deed FOS&S een beroep op het IWT.

Full story