Over het netwerk

Het Enterprise Europe Netwerk is een initiatief van de Europese Commissie (DG Ondernemingen en Industrie) dat de Europese KMO's wil ondersteunen en adviseren. De netwerkpartners zijn stevig verankerd in de diverse Europese regio's en goed geplaatst voor het verlenen van informatie omtrent Europese regelgeving en financiering, voor het faciliteren van bedrijvencontacten en het helpen opstarten van transnationale innovatieve projecten.

Enterprise Europe Netwerk Vlaanderen

Wie zijn we?

Enterprise Europe Vlaanderen is een samenwerkingsverband tussen het Agentschap Ondernemen en het IWT. Deze organisaties slaan de handen in elkaar om elk vanuit hun expertise in ondernemen en innoveren kmo's wegwijs te maken in Europa. Uiteraard werken ze hiervoor nauw samen met FIT (Flanders Investment & Trade), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen.

Enterprise Europe Vlaanderen behoort tot een netwerk van meer dan 600 partnerorganisaties in de EU, met 4.000 ervaren medewerkers. Dankzij dit netwerk kunnen wij u snel betrouwbare informatie leveren over de Europese wetgeving en de regelgeving in andere lidstaten. Daarnaast kunnen wij via dit netwerk uw bedrijf gericht in contact brengen met bedrijven uit andere landen die op zoek zijn naar samenwerking op economisch of technologisch vlak. Het netwerk heeft bovendien enkele antennes buiten Europa.