Erkenning voor bedrijven die een stap verder gaan voor consumenten

  • 12 maart 2019

Op 25 februari 2018 lanceerde de Europese Commissie een nieuwe Prijs voor productveiligheid waarmee bedrijven die uitblinken in productveiligheid worden onderscheiden. Wij nodigen bedrijven – klein en groot – uit in te schrijven voor deze prijs, in de categorieën onlineverkoop en producten voor kinderen. De winnaars ontvangen hun prijs in september dit jaar uit handen van Europees Commissaris voor Consumentenrechten, Věra Jourová.

Elke consument verwacht en heeft recht op veilige producten.Deze nieuwe prijs is een erkenning voor bedrijven die productveiligheid in hun activiteiten centraal stellen en verder gaan dan de EU-eisen. De prijs is bedoeld voor bedrijven die innoveren en investeren om hun producten en diensten veiliger te maken, en daarmee de normen voor consumentenbescherming verhogen.

 

 

Onlineverkoop en producten voor kinderen in de schijnwerpers

Dit jaar kunnen bedrijven in twee categorieën inschrijven:

  • Onlineverkoop: bedrijven die online verkopen en bijzondere aandacht besteden aan de veiligheid van de producten die zij aanbieden, kunnen inschrijven voor de prijs. Wij zijn op zoek naar beste praktijken en processen, bijvoorbeeld bij het terugroepen van gevaarlijke producten of het opsporen van dergelijke producten voordat ze worden verkocht.
  • Producten voor kinderen: bedrijven voor wie de veiligheid van kinderen de hoogste prioriteit heeft, kunnen inschrijven voor de prijs. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om de manier waarop ze een kinderbedje ontwerpen, de creatieve wijze waarop ze hun klanten informeren over risico's, de uitstekende kwaliteit van de service na verkoop of de wijze waarop ze productveiligheid integreren in de toeleveringsketen en levenscyclus van het product.

Erkenning voor grote en kleine bedrijven

Er zijn 12 prijzen: zes voor 'onlineverkoop' en zes voor 'producten voor kinderen'. In beide categorieën worden drie mkb-bedrijven en drie grotere ondernemingen onderscheiden met goud, zilver of brons.
De winnaars ontvangen hun prijzen in september dit jaar uit handen van Eurocommissaris Jourová tijdens een uitreiking in Brussel en krijgen de kans hun ideeën en beste praktijken te delen met branchegenoten.

Schrijf nu in en win een prijs!

Om in te kunnen schrijven moeten bedrijven gevestigd zijn in een van de 31 landen van de Europese Economische Ruimte (de 28 EU-lidstaten plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein). Het winnen van een prijs betekent voor bedrijven brede erkenning, versterking van hun reputatie en een kans zich te positioneren als een marktleider op het gebied van productveiligheid.
Inschrijven kan vanaf nu tot 7 april 2019: https://ec.europa.eu/product-safety-award/index_nl.htm

 

Bron: Europese Commissie, Consumenten, Snelle uitwisseling van informatie over gevaarlijke non-foodproducten

https://ec.europa.eu/product-safety-award/index_nl.htm