Over ons

Het Enterprise Europe Network is een initiatief van de Europese Commissie (DG Growth) dat Europese kmo's wil ondersteunen en adviseren. De netwerkpartners zijn stevig verankerd in de diverse Europese regio's en goed geplaatst voor het verlenen van informatie omtrent Europese regelgeving en financiering, voor het faciliteren van bedrijvencontacten en het helpen opstarten van transnationale innovatieve projecten. 

Voor België is Enterprise Europe Network vertegenwoordigd in Vlaanderen door het  Agentschap Innoveren en Ondernemen en Flanders Investment & Trade, in Brussel door Impulse en BECI en in Wallonië door L'Agence wallonne pour l'Entreprise et l'Innovation.

 

Enterprise Europe Network Vlaanderen

Wie zijn we?

Het  Agentschap Innoveren en Ondernemen  en Flanders Investment & Trade zijn de Vlaamse schakel van het Enterprise Europe Network.

Enterprise Europe Network Vlaanderen behoort tot een netwerk van meer dan 600 partnerorganisaties in de EU, met 3.000 ervaren medewerkers. Dankzij dit netwerk kunnen wij u snel betrouwbare informatie leveren over de Europese wetgeving en de regelgeving in andere lidstaten. Daarnaast kunnen wij via dit netwerk uw bedrijf gericht in contact brengen met bedrijven uit andere landen die op zoek zijn naar samenwerking op economisch of technologisch vlak. Het netwerk heeft bovendien enkele antennes buiten Europa.

Zoekt u een partner in het buitenland ? Vraagt u zich af of er innovatieve technologieën bestaan die uw onderneming nieuwe groeimogelijkheden kunnen bieden ? Hebt u vragen over de Europese regelgeving, internationale tewerkstelling, intellectuele eigendomsrechten of import ? Dan kunt u terecht bij Enterprise Europe Network Vlaanderen.

Voor u als ondernemer wordt Europa almaar belangrijker: de immense mogelijkheden van de eengemaakte EU-markt, de incentives van de Europese Unie voor innovatie-inspanningen, toegang tot grensoverschrijdende markten, financiering. Alle mogelijke Europese programma's opvolgen en uitzoeken hoe die werken, is zeer tijdrovend.

Enterprise Europe Network Vlaanderen biedt u één aanspreekpunt waar u in uw zoektocht naar partners, ideeën, oplossingen tijd kan sparen en effectief geholpen wordt.

Wat doen we ?

  • Enterprise Europe Network Vlaanderen begeleidt u bij:
  • het zoeken van partners voor commerciële samenwerking;
  • het zoeken naar strategische partners voor innovatie;
  • het vinden van uw weg in verschillende aspecten van de Europese regelgeving;
  • toegang tot Europese financiering voor uw project.


Het succes van kleine bedrijven als geheel straalt ook uit naar individuele ondernemers, hun werknemers, klanten en leveranciers naar plaatselijke gemeenschappen en de Europese economie in ruimere zin.  

 

Agentschap Innoveren & Ondernemenflanders investment & trade

Logo Enterprise Europe Network